- با پاسخ دادن به سؤالات جستجوی افراد، ترافیک مرتبطتر به سایت شما بیشتر میشود.
- رتبه بالاتر در نتایج جستجو با تولید محتوای بهتر.
- با شناخت، دوست داشتن و اعتماد مردم به برند شما، دیده شدن و اعتبار افزایش می یابد.
این راهنمای مبتدی برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) یک راهنمای عمیق و به سبک آموزشی است که به شما کمک می کند وب سایتی را ایجاد و نگهداری کنید، که موتورهای جستجو و کاربران آن را دوست دارند.
سئو چیست؟
بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) فعالیت هایی را که برای بهبود موقعیت خود در نتایج موتورهای جستجوی ارگانیک (غیر پولی) انجام می دهید را پوشش می دهد. فعالیت ها در سه زیر شاخه اصلی قرار می گیرند:
- سئوی فنی(Technical SEO) – اطمینان حاصل می کند که عنکبوت های موتورهای جستجو می توانند در سایت شما را بخزند و محتوای شما را فهرست کنند.
- سئوی درون صفحه(On-Page SEO) – بر محتوای هر صفحه وب تمرکز می کند.
- سئوی خارج از صفحه(Off-Page SEO) – تمرکز بر تلاش های بازاریابی دور از وب سایت است که تأثیر مثبتی بر رتبه بندی جستجو خواهد داشت.
ما بعداً در مقاله این موارد را با جزئیات بیشتری پوشش خواهیم داد، اما نکته ای که از ابتدا باید به خاطر داشته باشید این است که تمام فعالیت های سئو باید با در نظر گرفتن مخاطبان شما انجام شود. هدف شما باید ایجاد و ارائه بهترین محتوای ممکن برای مصرف مردم باشد. اگر این کار را انجام دهید، موتورهای جستجو نیز محتوای شما را می پسندند و رتبه بندی می کنند. در نتیجه، محتوای شما لینک های بیشتری کسب می کند و گوگل ترافیک بیشتری را برای شما ارسال می کند.
موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟
موتورهای جستجو سه وظیفه اصلی برای انجام دارند:
- خزیدن و نمایه سازی وب
- انتخاب نتایج
- نمایش نتایج
خزیدن و نمایه سازی موتورهای جستجو از برنامه های نرم افزاری به نام “عنکبوت” استفاده می کنند که در اینترنت به دنبال هر صفحه ای که می توانند پیدا کنند می خزند. هنگامی که آنها یک صفحه جدید را کشف می کنند، URL را به فهرست غول پیکر خود اضافه می کنند. اما کار آنها تمام نشده است. در مرحله بعد، آنها تمام پیوندهای موجود در صفحه جدید را دنبال می کنند و آنها را به فهرست اضافه می کنند. عنکبوت ها برای هر صفحه ای که پیدا می کنند این روند را تکرار می کنند. و بنابراین یک وب بزرگ از صفحات به هم پیوسته ایجاد کنید. عنکبوت ها به خزیدن ادامه می دهند. زیرا هر روز صفحات جدیدی ایجاد می شود و صفحات موجود با محتوای جدید و لینک های جدید به روز می شوند. عنکبوت ها اطلاعات را بازیابی می کنند و فهرست را به روز می کنند. موتورهای جستجو چگونه نتایج را رتبه بندی میکند؟ با ایجاد یک شاخص عظیم، موتورهای جستجو باید تصمیم بگیرند که چه صفحاتی را در نتایج جستجو نشان دهند. آنها نتایج را بر اساس آنچه که فکر می کنند برای جستجوی شما مفیدترین است بر اساس ارتباط و محبوبیت مرتب می کنند. گوگل بیش از 200 فاکتور رتبه بندی دارد که ترتیب نتایج موتور جستجوی آن را تعیین می کند. هیچ کس با اطمینان نمی داند که الگوریتم ها چگونه کار می کنند و کدامیک از همه مهمتر هستند. اما این عوامل مهم در نظر گرفته می شوند:
- قدرت و ارتباط لینک های ورودی به وب سایت شما
- کیفیت و ارتباط محتوای شما
- معیارهای تعامل مانند CTR (نرخ کلیک) از نتایج جستجو به صفحه شما و مدت زمانی که کاربران در سایت شما می گذرانند.
- سرعت بارگذاری وب سایت و قابلیت استفاده از موبایل
چگونه موتورهای جستجو نتایج را نمایش می دهند؟ در طول سال ها، روشی که موتورهای جستجو نتایج خود را نشان می دهند، تکامل یافته است. در ابتدا فقط لیست نتایج ارگانیک در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) وجود داشت. برای مثال، جستجوی گوگل در دسامبر 2000 به این صورت بود: امروزه، ویژگی های متعدد SERP اطلاعات بیشتری را نشان می دهد، حتی گاهی اوقات بدون نیاز به کلیک کردن در صفحه وب. در اینجا نمونه ای از جستجو برای برند دوربین «Canon»آمده است:
گوگل نتیجه ارگانیک وب سایت Canon (که با رنگ قرمز مشخص شده است) را به عنوان پیوند سایت نمایش می دهد. اما انواع دیگری از نتایج از جمله تبلیغات Google Ads (سبز) وجود دارد. و در سمت راست، محصولات حمایت شده (آبی) و یک پانل دانش (بنفش). محبوب ترین ویژگی های Google SERP عبارتند از:
- بسته محلی
- بررسی ها
- AMP
- لینک های سایت
- فیلم ها
- داستان های برتر
- تصاویر
- توییتر
- محصولات حمایت شده
- پانل دانش
- جعبه پاسخ
- سوالات مرتبط
- تبلیغات گوگل
همه این قالبها نشان میدهند که گوگل نتایج را برای پاسخگویی به اولویتهای مختلف کاربران ارائه میدهد.
پیداکردن کلیدواژه یا Keyword research
در این قسمت، شما یاد خواهید گرفت که چگونه کلمات کلیدی را به روش صحیح جستجو کنید تا افراد بتوانند محتوای شما را پیدا کنند.کلمات کلیدی چیست؟ کلمات کلیدی، کلمات و عباراتی هستند که توصیف می کنند محتوای شما در مورد چیست. آنها را به عنوان یک پل در نظر بگیرید. در یک طرف، شما تمام صفحاتی را دارید که موتورهای جستجو ایندکس کرده اند.
از طرف دیگر، شما جستجوگرانی دارید که به دنبال پاسخ برای سؤالات خود هستند. کلمات کلیدی فاصله بین این دو را پر می کنند. روش جستجوی افراد را هدف جستجو می نامند. درک دلیل جستجوی افراد مهم است، بنابراین بیایید نگاهی دقیقتر بیندازیم. هدف جستجو هدف جستجو به کلمات و عباراتی که در کادر جستجو تایپ می کنید اشاره دارد. به عنوان مثال، ممکن است به دنبال برخی اطلاعات باشید، یا ممکن است بخواهید یک محصول بخرید. سه نوع هدف جستجو وجود دارد:
- ناوبری – زمانی که می خواهید مستقیماً به یک وب سایت یا صفحه بروید. به عنوان مثال، “کانن”.
- اطلاعاتی – زمانی که می خواهید پاسخ چیزی را بدانید. به عنوان مثال، “دوربین EOS 250D چیست؟”
- تراکنشی – زمانی که می خواهید کاری مانند خرید، مقایسه یا اشتراک انجام دهید. به عنوان مثال، Canon T6 در مقابل Nikon D3400.
منحنی تقاضای جستجو ممکن است اصطلاح “کلمات کلیدی دم بلند” را شنیده باشید؟ این نام از نموداری به نام “منحنی تقاضای جستجو” نشات میگیرد که ظاهری دم بلند دارد: تقاضای جستجو به تعداد دفعات جستجوی یک کلمه کلیدی در ماه اشاره دارد.
“سر” منحنی (در سمت چپ) از چند کلمه کلیدی تشکیل شده است که تقاضای جستجوی بالایی دارند.یعنی جستجوی زیادی دارند. « دم بلند» (در سمت راست) دارای تعداد زیادی از کلمات کلیدی است که تقاضای جستجوی کمی دارند. یعنی جستجوهای زیادی وجود ندارد.
برای نشان دادن بیشتر این موضوع، به حجم جستجو (یا تقاضای جستجو) برای این دو کلمه کلیدی نگاه کنید: میتوانید ببینید که «دونالد ترامپ» حجم جستجوی بالایی دارد و به عنوان کلمه کلیدی «سر» طبقهبندی میشود، در حالی که «دیوید هارتشورن» حجم جستجوی کمی دارد و بهعنوان کلیدواژه «دم بلند» طبقهبندی میشود. به راحتی می توان فرض کرد که کلمه کلیدی که جستجوهای زیادی را دریافت می کند، ترافیک زیادی دریافت می کند. اما اینطور نیست. همه روی نتایج جستجویی که می بینند کلیک نمی کنند. برای مثال، حجم جستجوی ماهانه و کلیکها را برای این کلمات کلیدی مقایسه کنید:
عبارت جستجوی Canon T6 در مقابل Nikon D3400 کمترین تقاضای جستجو را دارد – این یک کلمه کلیدی طولانی است. اما توجه داشته باشید که چقدر کلیک می کند: 94٪ از افرادی که کلمه کلیدی را جستجو می کنند به وب سایت مراجعه می کنند. ابزار تحقیق کلمات کلیدی برای یافتن داده هایی مانند مثال بالا، باید از ابزار تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید. ابزارهای زیادی برای هر بودجه در دسترس هستند، از سبک و مقرون به صرفه تا سنگین و گرانتر:
- SEMrush – از 99.95 دلار در ماه
- Ahrefs – از 99 دلار در ماه
- KWFinder – از 49 دلار در ماه
- Answer The Public – رایگان
- Serpstat – از 19 دلار در ماه
روش های تحقیق کلمه کلیدی هنگامی که در حال انجام تحقیقات کلمات کلیدی خود هستید، می خواهید کلمات کلیدی را پیدا کنید که بتوانید در 10 نتیجه جستجوی برتر برای عبارت خود رتبه بندی کنید. هنگامی که در صفحه 1 از SERP ها (صفحات نتایج موتور جستجو) رتبه بندی می کنید، شانس بیشتری برای کلیک کاربران به سایت شما دارید. دو روش برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد:
- سنتی
- رقیب
ابزارهای سنتی تحقیق کلمات کلیدی به شما امکان می دهند یک کلمه کلیدی “دانه” را وارد کنید و سپس تعداد زیادی از کلمات کلیدی مرتبط را برمی گرداند. از آنجا ارزیابی می کنید که رتبه بندی برای هر پیشنهاد چقدر دشوار خواهد بود. برای مثال، ممکن است کلمه کلیدی “درمان های گیاهی” را وارد کنید و این کلمات کلیدی مرتبط را ببینید: ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مبتنی بر رقبا ارزیابی میکنند که رقبای شما در حال حاضر برای چه کلمات کلیدی رتبهبندی میکنند و ارزیابی میکنند که آیا شما میتوانید بهتر عمل کنید. به عنوان مثال، شما باید وارد وب سایت رقیبی مانند ‘healthline.com’ شوید و ببینید که آنها برای چه کلمات کلیدی رتبه بندی می کنند:
در صورت امکان، هنگام تحقیق در مورد کلمات کلیدی خود، از هر دو روش استفاده کنید.
دشواری کلمه کلیدی
شما در حال راهاندازی وبسایت خود هستید و برخی از برندهای بزرگ در حال حاضر 10 نتیجه جستجوی برتر را اشغال کردهاند، در این صورت برتری از آنها برای شما دشوار خواهد بود. به همین دلیل است که اکثر ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی شامل معیاری به نام «مشکل کلمه کلیدی» هستند تا به شما کمک کند کلمات کلیدی کم رقابتی را شناسایی کنید که می توانید از آنها بالاتر باشید. به عنوان مثال، در KWFinder، عبارت جستجوی «داروهای گیاهی» در امتیاز KD آنها «سخت» است:
و با نگاهی به موقعیت های برتر در SERP، می توانید برندهای موفقی مانند Saga، Healthline و Wikipedia را ببینید:
در این شرایط، بهتر است به دنبال یک کلمه کلیدی مرتبط با درجه سختی کمتر، مانند «فهرست داروهای هومیوپاتی» باشید:
در این مثال، می بینید که تعداد کمتری از برندهای برتر SERP را اشغال می کنند:
سئو فنی
در این قسمت، مراحلی را که باید طی کنید تا مطمئن شوید که عنکبوتهای موتور جستجو میتوانند در سایت شما را بخزند و محتوای شما را فهرستبندی کنند، کشف خواهید کرد.
ایندکس کردن و خزیدن
قبلاً اشاره کردیم که چگونه موتورهای جستجو در اینترنت به دنبال صفحات وب جدید می خزند و آنها را به فهرست غول پیکر خود اضافه می کنند. اگر می خواهید عنکبوت ها وب سایت شما را پیدا کنند، به یک فایل Robots.txt و یک فایل Sitemap.xml نیاز دارید. یک فایل Robots.txt به عنکبوت ها می گوید که به کدام قسمت های سایت شما می توانند دسترسی داشته باشند. در اینجا یک قطعه از فایل Robots.txt گوگل آمده است:
نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا در سایت شما را بخزند. این یک فایل XML است که هر URL را برای وبسایت شما به همراه اطلاعات اضافی مانند آخرین بار بهروزرسانی و تعداد دفعات تغییر آن فهرست میکند:
اگر از افزونهای مانند Yoast SEO استفاده میکنید، نقشه سایت XML و فایلهای Robots Txt شما را تولید میکند.
مدیریت لینک
اینترنت به پیوندها متکی است. بدون پیوندهای خارجی، راهی برای رفتن از سایتی به سایت دیگر وجود نخواهد داشت. و بدون لینک های داخلی، بازدیدکنندگان نمی توانند از صفحه ای به صفحه دیگر در سایت شما بروند. پیوندهای داخلی همچنین به موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار وب سایت شما را درک کنند. (اطلاعات بیشتر در زیر…)
در اینجا چند نکته برای کمک به مدیریت پیوندهای خود آورده شده است.
1. لینک های داخلی
هنگامی که محتوای جدیدی را در وبلاگ خود منتشر می کنید، مطمئن شوید که پیوندهایی به پست ها و صفحات مرتبط درج می کنید تا بازدیدکنندگان شما بتوانند اطلاعات مرتبط را بخوانند. به همین ترتیب، فراموش نکنید که پست ها و صفحات موجود را با افزودن لینک به محتوای جدید خود به روز کنید.
2. لینک های خارجی
وقتی برای سایت خود محتوا می نویسید،خوب است که چند لینک خارجی به صفحات مفید، مرتبط و معتبر از سایت های دیگر اضافه کنید. این به خوانندگان شما نشان می دهد که یک موضوع را به طور کامل تحقیق کرده اید. همچنین، مطمئن شوید که سایر صاحبان سایت را نیز مطلع کنید. (همانطور که در بخش SEO Off-Page خواهید دید، این یک راه عالی برای شروع شبکه سازی و ایجاد روابط با صاحبان و تأثیرگذاران وبلاگ دیگر است.)
3. لینک های خراب
متاسفانه، پیوندهای داخلی و خارجی برای همیشه دوام نمی آورند – URL ها تغییر می کنند، محتوا جابه جا می شود و سایت ها ناپدید می شوند. بنابراین بخشی از مدیریت لینک شامل یافتن و تعمیر لینک های خراب شما می شود. می توانید لینک های خراب خود را در کنسول جستجوی گوگل بررسی کنید. از داشبورد خود، به Coverage بروید و روی Excluded کلیک کنید، سپس 404 not found را انتخاب کنید:
4.خطای 404 یافت نشد
اگر فرصتی برای تعمیر لینک های شکسته خود نداشته اید، کاربران با خطای 404 به نام File Not Found Page مواجه خواهند شد. همچنین اگر شخصی URL را اشتباه تایپ کند، خطای 404 رخ می دهد. مثلا:
اگر تایپ کنید https://saitesazi.ir/demoo/
به جای https://saitesazi.ir/demo/
سپس این را خواهید دید:
نحوه نمایش خطای 404 به سیستم مدیریت محتوای شما بستگی دارد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، با موضوع شما انتخاب می شود. ما انتخاب کردهایم که صفحه خطای 404 خود را سفارشی کنیم و به کاربران این امکان را میدهیم که محتوای ما را جستجو کنند، به صفحه اصلی بازگردند یا به وبلاگ بازگردند.
5.تغییر مسیرها(Redirects)
دو نوع اصلی تغییر مسیر وجود دارد:
- 301 – تغییر مسیر دائمی
- 302 – تغییر مسیر موقت
گاهی اوقات وقتی محتوای خود را به روز می کنید، بهتر است به جای انجام چند ویرایش جزئی در صفحه موجود، یک صفحه جدید ایجاد کنید. در این شرایط، باید از تغییر مسیر 301 استفاده کنید تا به موتورهای جستجو بگویید که صفحه اصلی را نادیده گرفته و مستقیماً به صفحه جدید بروید. اگر نسخه دیگری از صفحه را آزمایش می کنید، می توانید از تغییر مسیر 302 استفاده کنید. اما اگر تصمیم قطعی برای رفتن به صفحه جدید گرفته اید، باید به تغییر مسیر 301 تبدیل کنید.
دو راه برای اضافه کردن تغییر مسیرهای 301 در وردپرس وجود دارد – می توانید آنها را به صورت دستی اضافه کنید یا می توانید از یک افزونه استفاده کنید. استفاده از یک افزونه برای تغییر مسیرها می تواند تأثیر منفی بر عملکرد داشته باشد، بنابراین در صورت امکان، بهتر است تغییر مسیرها را به صورت دستی اضافه کنید. در هر صورت، همیشه قبل از ایجاد تغییراتی مانند این، از فایل های موجود خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
6. متعارف سازی
وقتی دو یا چند صفحه مشابه یا تکراری در سایت یا سایت های خارجی خود دارید، می توانید از تگ های متعارف استفاده کنید تا به موتورهای جستجو بگویید کدام یک صفحه اصلی است. اساساً، شما به موتورهای جستجو می گویید که کدام نسخه از صفحه را می خواهید در نتایج جستجو ظاهر شود. به عنوان مثال، اگر مقاله ای را در سایت خود منتشر کنید و سپس همان مقاله را در Medium منتشر کنید، پلتفرم به طور خودکار یک برچسب متعارف اضافه می کند تا بگوید که پست اصلی در سایت شما همان چیزی است که باید به آن ارجاع دهید.
اما در پست Medium یک برچسب متعارف مانند این وجود دارد:
<rel="canonical" href="https://www.adamconnell.me/using-utm-campaign-urls-for-content-promotion/">
در اینجا یک تفاوت ظریف بین تگ متعارف و تغییر مسیر 301 وجود دارد. گر از یک تگ “rel-canonical” از صفحه B به صفحه A استفاده می کنید، موتورهای جستجو می دانند که صفحه A متعارف است، اما افراد می توانند از هر دو URL بازدید کنند. اگر از تغییر مسیر 301 از صفحه B به صفحه A استفاده می کنید، افراد به طور خودکار به صفحه A منتقل می شوند و هرگز صفحه B را نمی بینند.
معماری سایت
برای کمک به گوگل برای درک موضوع سایت شما و کمک به عنکبوت هایش در خزیدن و فهرست بندی محتوای شما، باید ساختاری منطقی برای سایت خود و محتوای موجود در آن داشته باشید.
معمولاً دو مکتب فکری در مورد نحوه برخورد با این موضوع وجود دارد:
ساختار مسطح – ایده در اینجا این است که محتوای اولویت خود را تا حد امکان با کمترین کلیک از صفحه اصلی داشته باشید. ایده این است که خزیدن محتوای شما برای گوگل آسان تر شود.
ساختار سیلو – محتوا به دستههای منطقی گروهبندی میشود و سپس از محتوایی که در دستههای دیگر قرار دارد جدا میشود. بنابراین، شما به هیچ مقاله ای در دسته بندی متفاوت پیوند نمی دهید.ساختار سیلو می تواند یافتن محتوا را دشوار کند، بنابراین ما ترجیح می دهیم از یک ساختار مسطح استفاده کنیم.
مثل این:
شما می توانید از صفحات دسته بندی برای سازماندهی محتوای خود در صورت منطقی استفاده کنید. اگر سایت کوچکی دارید ممکن است از دسته بندی ها اجتناب کنید، اما اگر محتوای کافی داشته باشید می توانند مفید باشند.اما نکته اصلی این است که محتوای شما به نوعی به صورت داخلی پیوند خورده است. پیوند دادن بین محتوا در دستههای مختلف با یک هشدار کاملاً خوب است – پیوند داخلی باید منطقی باشد. اگر پیوند منطقی نیست، آن را اضافه نکنید. فقط فراموش نکنید که سئو بخشی از پازل بازاریابی است. این تنها چیزی نیست که مهم است. تجربه ای که به بازدیدکنندگان خود ارائه می دهید نیز اهمیت دارد.
سخن آخر
مقاله راهنمای ما به پابان رسید. حالا می دانید که سئو خیلی بد نیست. بنابراین، وقت خود را صرف کنید و آنچه را که در این پست آموخته اید هضم کنید. سپس، زمان شروع به اجرای آنچه یاد گرفته اید است.
اگر میخواهید درباره وضعیت ابزار سئو اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه میکنم پست ما در مورد ایزار های سئو را بخوانید.
Table of Contents
آخرین دیدگاهها