برای ساخت یک وب سایت نیاز به ثبت نام دامنه دارید. اما همانطور که به زودی خواهید فهمید، بهترین نام ها قبلاً انتخاب شده اند.
حال با توجه به جمله بالا بهترین گزینه برای شما چیست؟
خوب، شما می توانید تسلیم شوید و به نام دامنه دیگری بسنده کنید. یا اگر مصمم به داشتن یک نام دامنه گرفته شده هستید، می توانید سعی کنید آن را از مالک فعلی خریداری کنید. خب حال شاید به این فکر کنید که چگ.نه می‌توناید دمانه ثبت شده را خریداری کنید. این مورد بسته به موقعیت، می تواند پیچیده تر از آن چیزی باشد که فکر می کنید. از کجا می‌دانید مالک وب‌سایت کیست؟ و چگونه با مالک ارتباط برقرار می کنید؟

نحوه پیدا کردن مالک نام دامنه

ما در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید مالک دامنه یک وب سایت را پیدا کنید
روش 1: فهرست WhoIs را بررسی کنید
سازمانی با نام Internet Corporation for Assigned Names and Numbers یا ICANN وجود دارد. این گروه مسئولیت کلیه ثبت نام دامنه ها را بر عهده دارد. و از همه ثبت نام کنندگان می خواهد که نام، آدرس پستی، شماره تلفن و آدرس ایمیل خود را وارد کنند.بهترین بخش این سازمان چیست؟ این است که عموم مردم می توانند به همه این اطلاعات دسترسی داشته باشند. اگر به وب‌سایت ICANN بروید، می‌توانید نام دامنه را وارد کنید و در کنار سایر اطلاعات مرتبطی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید، بدانید مالک دامنه کیست. ICANNs در اینجا نتیجه جستجوی WhoIs را مشاهده می‌کنید. شما باید نام صاحب دامنه را در قسمت «ثبت‌کننده» یا «REGISTRANT» وارد نمایید. با این حال، به زودی متوجه می‌شوید که اکثر سایت‌ها نام مالک دامنه را نمایش نمی‌دهند. چطور چنین چیزی ممکن ؟ ICANN-Website اکثر ثبت کنندگان نام دامنه خدماتی را ارائه می دهند که در آن اطلاعات تماس شما را خصوصی نگه می دارند. و بسیاری از صاحبان دامنه این سرویس را انتخاب می کنند زیرا نمی خواهند جزئیات خود را با همه به اشتراک بگذارند. بالاخره چه کسی می‌خواهد شماره تلفن و آدرس پستی خود را با دنیا به اشتراک بگذارد؟ طبق این سوال پس چرا حتی برای جستجو در پایگاه داده WhoIs زحمت بکشید؟ آیا اصلا ارزشش را دارد؟ بله ارزشش را دارد! شاید بپرسید چرا؟ زیرا هنوز می توانید آدرس ایمیل صاحب دامنه را پیدا کنید. حتی اگر ایمیل شخصی یا تجاری مالک را نمی بینید، همچنان باید بتوانید از طریق آدرس ایمیل ارائه شده توسط ثبت کننده دامنه با مالک تماس بگیرید. مزایای دیگری برای استفاده از ابزار جستجوی WhoIs وجود دارد. سوابق ثبت نام دامنه را به شما نشان می دهد که شامل جزئیاتی مانند زمان پایان ثبت نام می شود. ایت قابلیت چگونه این به شما کمک می کند؟ اگر ثبت نام دامنه به پایان برسد، ممکن است حتی مجبور نباشید دامنه را از مالک خریداری کنید. فقط باید تا پایان ثبت نام صبر کنید. و اگر مالک فراموش کند آن را تمدید کند یا به طور کامل آن را رها کند، آن نام دامنه دوباره قابل استفاده خواهد بود. در نهایت می توانید نام را مستقیماً از یک ثبت کننده دامنه خریداری کنید، به این معنی که دیگر لازم نیست نگران دریافت اطلاعات تماس مالک باشید.
اما WhoIs تنها گزینه نیست. راه های دیگری نیز برای ارتباط با صاحب وب سایت وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم
روش 2: از ثبت کننده های نام دامنه استفاده کنید
از آنجایی که ثبت کننده های دامنه اطلاعات خود را از ICANN می گیرند، این روش می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این بدان معناست که صاحبان دامنه‌ای که می‌خواهند اطلاعات تماس خود را خصوصی نگه دارند، آدرس پستی و شماره تلفن خود را ویرایش می‌کنند. همچنان می توانید با استفاده از سایر اطلاعات ارائه شده توسط پایگاه داده WhoIs با مالک دامنه تماس بگیرید.
پس چرا از یک ثبت کننده نام دامنه برای جستجوی نام دامنه استفاده می کنیم؟
دلیل استفاده از یک ثبت کننده این است که ثبت کننده ها بسیار بیشتر خدمات نشان دادن در دسترس بودن دامنه و ارائه میزبانی وب انجام می دهند. یک ثبت کننده همچنین می تواند به عنوان یک کارگزار دامنه عمل کند. همه ثبت کنندگان این خدمات را ارائه نمی دهند، اما بزرگترین آنها این خدمات را ارائه می دهند.در بین شرکت های خارجی ثبت کننده GoDaddy تنها یکی از شرکت هایی است که خدمات کارگزار دامنه را ارائه می دهد.  دامنهGoDaddy-Domain کارگزار دامنه چیست و چه کاری انجام می دهد؟ شما اطلاع می‌دهید نام دامنه مورد نظر شما گرفته شده است. کارگزار از طرف شما با مالک مذاکره خواهد کرد. و چندین دلیل وجود دارد که مشخض می‌کنید چرا این سایت ممکن است برای شما خوب باشد:
  • تراکنش آسان تر – گر قبلاً هرگز نام دامنه ای را از شخص دیگری خریداری نکرده اید، نمی دانید چگ.نه این کار را انجام دهید. و مالک قبلاً نمی توانست تجربه فروش نام دامنه را داشته باشد. کارگزاران می دانند که چه کاری انجام می دهند، بنابراین می تواند به آسان تر کردن فرآیند خرید دامنه به همه افراد در خرید دامنه کمک کند.
  • قیمت پایین – صاحبان نام دامنه اگر متوجه شوند که با شرکتی معامله می کنند که می تواند هر مبلغی را بپردازد، تمایل بیشتری به افزایش قیمت فروش دامنه خود دارند.همه آنها بازدهی عالی برای سرمایه گذاری خود می خواهند. اما کارگزاران تمام تلاش خود را می کنند تا بهترین معامله ممکن را به شما ارائه دهند.
  • هویت پنهان – اگر می خواهید هویت خود را نیز مخفی نگه دارید، این یکی از مزایای استفاده از کارگزار است. لازم نیست به صاحب دامنه اطلاع دهید که شما کسی هستید که قصد خرید نام دامنه را دارد.
البته یک ثبت کننده دامنه این کار را به صورت رایگان انجام نمی دهد. مبلغی به اضافه پورسانت از شما دریافت می کند. برای اینکه اطلاعاتی در مورد هزینه این سرویس به شما بدهیم، GoDaddy Domain Broker 69.99 دلار به ازای هر دامنه به اضافه 20 درصد کارمزد دریافت می کند. بله، قطعاً ارزان نیست، به خصوص برای استارتاپ ها و کسب و کارهای کوچک. اما اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، نه تنها کارگزار نام دامنه مورد نظر را به شما می دهد، بلکه به شما کمک می کند آن را تنظیم کنید تا بتوانید فوراً از آن استفاده کنید. این در صورتی است که از همان ثبت کننده به عنوان میزبان وب استفاده می کنید که مطمئناً شما را مجبور به انجام آن می کند. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می دهید خودتان به مسائل رسیدگی کنید آنگاه چه می‌شود؟ شما چه کار دیگه ای میتوانید انجام دهید. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می دهید خودتان به مسائل رسیدگی کنید چه می‌شود؟ شما چه کار دیگه ای میتوانید انجام دهید؟ هنوز تمام نشده است زیرا چند کار وجود دارد که می توانید برای دسترسی به صاحب نام دامنه انجام دهید.
روش 3: به وب سایت مراجعه کنید
آیا سعی کرده اید از وب سایت بازدید کنید؟ اگرچه احمقانه به نظر می رسد، برخی از مردم فراموش می کنند که بیشتر اطلاعاتی که برای تماس با صاحب دامنه نیاز دارند در صفحه درباره ما وب سایت موجود است. برخی از سایت‌ها حتی فرم تماسی را ارائه می‌دهند که می‌توانید از آن برای پیام مستقیم به مالک استفاده کنید. چند نکته را باید در نظر داشته باشید:
  • شخصی که پیام شما را دریافت می کند لزوماً مالک نام دامنه نیست. بنابراین تا ممکن است از ارائه اطلاعات حساس خودداری کنید تا زمانی که بتوانید تأیید کنید که با شخص مناسب صحبت می کنید.
  • ممکن است مالک هیچ تجربه ای در فروش نام دامنه نداشته باشد. و این احتمال وجود دارد که اونخواهد دامه خود را بفروشد. بنابراین اگر رویکردی دوستانه داشته باشید و درک بیشتری از موقعیتی که آنها را در آن قرار می دهید دشته باشید بهتر است.
  • مالکان نسبت به پیشنهادات خرید نام دامنه خود محتاط هستند زیرا اکثر افرادی که مایل به خرید آنها هستند رقبا هستند. در مورد آن فکر کنید. کسی که مایل به خرید دامنه ای مانند “saitesazi.ir” است، احتمالاً در همان کسب و کار مالک است.
  • اگر با یک کسب‌وکار بزرگ تماس می‌گیرید، احتمال اینکه جستجوی شما به فرد مناسبی برسد بسیار کم است. بنابراین بهتر است قبل از ارسال آن ایمیل، انتظارات خود را تعیین کنید. و حتی اگر جواب داد، خود را آماده کنید زیرا احتمال رد شدن زیاد است.
اما با همه موارد گفته شده، تماس با صاحب سایت ضرری ندارد. شما هرگز نمی دانید چه کسی ممکن است علاقه مند به فروش دامنه خود باشد. آنها حتی ممکن است به فروش کل سایت خود از جمله تمام دارایی های آن فکر کنند.
روش چهارم: از رسانه های اجتماعی استفاده کنید
اگر هنوز در یافتن مالک دامنه و وب سایت مشکل دارید، می توانید شانس خود را با رسانه های اجتماعی امتحان کنید. برخی از وب‌سایت‌های تجاری صفحه درباره ندارند. کسانی که این کار را انجام می دهند، گاهی آدرس ایمیل و شماره تلفن هایی را که به بخش فروش، پشتیبانی مشتری یا بازاریابی خود قرار می دهند. هیچ یک از این اطلاعات به شما کمک نمی کند با شخصی که صاحب نام دامنه ای است که می خواهید بخرید در تماس باشید. با این حال: یک تجارت پر رونق همیشه در رسانه های اجتماعی حضور خواهد داشت. بنابراین اگرچه ممکن است سایت به مالک سایت اشاره نکند، مطمئناً آن اطلاعات را در یک پلتفرم رسانه اجتماعی مانند لینکدین خواهید یافت. ممکن است بخواهید از LinkedIn استفاده کنید. تماس با صاحب سایت از طریق پلتفرم های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، اینستاگرام یا تیک تاک ممکن است احساس کند که در حال عبور از یک مرز هستید – به خصوص اگر حساب ها به وضوح برای استفاده شخصی باشند.اما لینکدین به طور گسترده برای تجارت استفاده می شود، بنابراین ارسال پیشنهاد در آنجا ممکن است قابل قبول تر باشد.
روش 5: از ابزار ایمیل یاب استفاده کنید
می پرسید ابزار ایمیل یاب چیست؟ ایمیل یاب به کاربران امکان می دهد آدرس های ایمیلی را که به یک صفحه وب متصل هستند بیابند. این یک استراتژی است که بازاریابان برای یافتن سرنخ های جدید برای شرکت های خود از آن استفاده می کنند. اما دلیلی وجود ندارد که بتوانید از همین تکنیک برای پیدا کردن مالک یک نام دامنه استفاده نکنید. چگونه کار می کند؟ ایمیل یاب معمولاً به شکل یک برنامه وب یا یک افزونه مرورگر است. اگر از حالت اول استفاده می کنید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که نام دامنه را وارد کنید و منتظر بمانید تا ابزار پردازش آن را به پایان برساند. روش دوم کمی ساده‌تر است، زیرا می‌توانید در حالی که در وب‌سایت مورد نظر هستید، فقط با فعال کردن برنامه افزودنی، همه چیزهایی را که نیاز دارید بدانید. بنابراین اگر از ایمیل یاب در سایتی مانند Disney.com استفاده می کنید، باید نام و آدرس ایمیل برخی از افرادی که در این شرکت کار می کنند را پیدا کنید. در حالی که سایتی مانند دیزنی ممکن است آنقدر بزرگ باشد که اطلاعات شرکت های برتر خود را نشان دهد، این استراتژی به طور قطع در سایت های کوچکتر کار خواهد کرد. هیچ کمبودی در ابزارهای ایمیل یاب آنلاین وجود ندارد. اما Hunter.io و Find That Lead دو تا از برجسته ترین نام های این بازی هستند. Hunter.io   اکثر ابزارهای یاب ایمیل رایگان نیستند. اما از آنجایی که فقط برای یک وب سایت به اطلاعات نیاز دارید، ممکن است یک آزمایش رایگان کافی باشد. باز هم، شخصی که ممکن است در نهایت با او صحبت کنید ممکن است هیچ ارتباطی با ثبت نام دامنه نداشته باشد. مالک شرکت می تواند وظیفه ثبت دامنه را به شخص دیگری واگذار کند و ممکن است آن زمان به این مورد فکر نکرده باشد.
روش 6: مالک قبلی را پیدا کنید.
این روش آخر راه حلی است که می تواند در شرایط مناسب کار کند. اگر مالک فعلی نام دامنه آن را از شخص دیگری خریداری کرده است، می توانید اطلاعات تماس مالک جدید را از مالک قبلی بخواهید. چگونه متوجه می شوید که سایت مالک قبلی داشته است؟ می توانید سایت را در Wayback Machine جستجو کنید و به دنبال نشانه ای باشید که نشان می دهد زمانی سایت توسط شخص دیگری مدیریت می شد. Wayback-Machine برای کسانی که قبلاً نام این ابزار را نشنیده‌اند، Wayback Machine به شما امکان می‌دهد نسخه‌های کش یک وب‌سایت را ببینید. به عبارت ساده تر، هر چند وقت یکبار از وب سایت ها عکس می گیرد و آنها را به پایگاه داده خود اضافه می کند. سپس کاربران می توانند به این عکس های فوری دسترسی داشته باشند تا ببینند یک وب سایت روزها، هفته ها، ماه ها یا سال ها قبل چگونه به نظر می رسید. ایده این است که شما وارد دامنه شده و به نقطه ای برگردید که سایت یک تعمیر اساسی انجام داد. این نشان می دهد که سایت تحت مدیریت جدیدی قرار گرفته است. اگر طرح قدیمی‌تر یک صفحه درباره داشته باشد، این احتمال وجود دارد که اطلاعات تماس مالک قدیمی را به جای صفحه جدید نشان دهد. اگر نام مالک قدیمی را پیدا کردید، می توانید از برخی از روش های ذکر شده در بالا برای ارتباط با شخص استفاده کنید. این روش نه کاربردی ترین و نه موثرترین است. اما اگر واقعاً ناامید هستید، ارزش یک ضربه را دارد. چه کسی می داند؟ ممکن است در نهایت خوش شانس باشید.

نتیجه

اینها برخی از راه هایی است که می توانید بفهمید چه کسی صاحب نام دامنه است. برخی از آنها بسیار آسان هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است احساس تیراندازی در تاریکی داشته باشند. پس ابتدا چه روش هایی را باید امتحان کنید؟ بازدید از وب سایت ساده ترین کار است، بنابراین ابتدا باید آن را دنبال کنید. جستجوی WhoIs باید دومین حرکت شما باشد. احتمال زیادی وجود دارد که این دو روش اطلاعاتی را که به دنبال آن هستید در اختیار شما قرار دهند.استفاده از رسانه های اجتماعی و ابزارهای یاب ایمیل، استراتژی های جدیدتری هستند که می توانند نتایج عالی به همراه داشته باشند. اما اگر هیچ چیز دیگری کار نمی کند، همیشه می توانید یک نام وب سایت متفاوت داشته باشید. شما هرگز نمی دانید – ممکن است یکی حتی بهتر از آن را پیدا کنید.