در این مقاله می توانید پاسخ تمامی سوالات خود را در خصوص زخم عروقی و انواع آن به دست آورید. همچنین می توانید با نشانه هایی که این بیماری با خود به همراه دارد آشنا شوید تا در صورت بروز هر یک از آن ها سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- زخم عروقی چه نوع زخمی است؟
- انواع زخم های عروقی
- چه عواملی باعث ایجاد زخم عروقی می شوند؟
- زخم های عروقی با چه نشانه هایی پدیدار می شوند؟
- در چه مواقعی خطر ابتلا به زخم عروقی افزایش می یابد؟
- نشانه های زخم های عروقی در پا ها
این مقاله در خصوص زخم عروقی است. زخم هایی که به دلیل گردش خون ضعیف در قسمت هایی پایینی بدن مثل پا ها ایجاد می شود. اما دلیل آن چیست و چطور می توان جلوی چنین رویدادی را گرفت؟ مقاله ی پیش رو پاسخ تمامی سوالات شما را در این خصوص می دهد.
-
زخم عروقی چه نوع زخمی است؟
زخم عروقی از جمله شایع ترین زخم هایی است که معمولا در پا ها رویت می شود. این زخم ها به دلیل گردش خون نامناسب و ضعیف در بخش های پایینی بدن ایجاد می شود و شباهت زیادی به زخم پوست دارند. این زخم ها با رشد خود باعث از بین رفتن بافت پوست بدن می شود.
درمان زخم عروقی زمان بر است. درمان این دست از زخم ها ممکن است از چند هفته تا چند ماه و برخی اوقات تا یک سال هم به طول بینجامد. لذا بیمار و خانواده ی بیمار باید صبر و تحمل خود را بالا ببرند تا درمان روند طبیعی خود را طی کند.
باید توجه داشته باشید که این زخم ها باید مورد بازدید پزشک قرار بگیرند و درمان شوند، در غیر این صورت ممکن است عواقب خطرناک تری گریبان گیر بیمار و خانواده ی وی شود.
-
انواع زخم های عروقی
زخم عروقی دو نوع مختلف دارد و بروز هر نوع دلیل خاص خود را به همراه دارد. این زخم به دو دسته ی شریانی و وریدی تقسیم می شود که در ادامه ی این بخش به بررسی و علت ایجاد آن ها می پردازیم.
زخم های شریانی
زخم های شریانی به دلیل صدمه به عروق به وجود می آید. کمبود جریان خون و گردش ضعیف باعث می شود تا خون کافی به بافت های بدن نرسد که همین امر باعث بروز زخم های شریانی است.
زخم های وریدی
وقتی که خون هنگام بازگشت به قلب به علت آسیب هایی که به رگ ها رسیده ناکافی باشد، زخم های وریدی شکل می گیرند. این زخم ها با درد و تورم همراه هستند و به صورت رگه های قرمز رنگ روی پا ها نمایان می شود.
-
چه عواملی باعث ایجاد زخم عروقی می شوند؟
عمده ی دلیل ایجاد زخم عروقی را می توان افزایش فشار داخل رگ های خونی دانست. بالا بودن طولانی مدت فشار داخل رگ های خونی باعث ضعیف شدن رگ های کوچک تر می شود و در ادامه روند گردش خون را مختل می کند. در نتیجه ی این امر، پوست حساس شده و با یک ضربه ی ضعیف هم دچار آسیب دیدگی می شود.
لازم است بدانید در صورتی که به موقع و به طور صحیح درمانی برای بهبود گردش خون انجام نشود زخم های عروقی می توانند آسیب های جبران ناپذیری را به فرد وارد کند. زخم عروقی در تمامی قسمت های بدن می تواند ایجاد شود اما عمدتا به پا ها و اندام های پایینی بدن حمله می کند.
-
زخم های عروقی با چه نشانه هایی پدیدار می شوند؟
از جمله مهم ترین نشانه های بروز زخم عروقی تغییر رنگ پوست به بنفش یا قهوه ای است. تغییر رنگ پوست می تواند این پیام را برساند که خون گردش مناسبی ندارد و در بخشی از بدن جمع شده است.
همچنین این زخم ها می توانند با خشک شدن بخشی از پوست خود را نشان دهند. خشک شدن پوست از دیگر نشانه های گردش خون ضعیف است که می تواند باعث عفونت و ساطع شدن چرک از زخم شود.
-
در چه مواقعی خطر ابتلا به زخم عروقی افزایش می یابد؟
زخم عروقی به دلیل گردش خون ضعیف در بدن ایجاد می شود. اما در بعضی موارد شرایطی وجود دارد که می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را در فرد افزایش دهد. در این بخش به معرفی برخی از این ویژگی های می پردازیم تا بتواند از بروز این بیماری تا حد امکان جلوگیری کنید.
- اضافه وزن می تواند از جمله دلایلی باشد که خطر ابتلا به زخم عروقی را افزایش می دهد. هر چه وزن فرد بیشتر باشد فشاری که روی پا ها ایجاد می شود بیشتر می شود و در همین راستا فشار روی رگ های پا نیز افزایش می یابد.
- مشکلات حرکتی یکی دیگر از عواملی است که خطر ابتلا به زخم عروقی را افزایش می دهد. تحرک پایین می تواند باعث ضعف عضلات پا ها و تحت تاثیر قرار دادن عروق پا شود.
- همچنین داشتن بیماری های چون واریس می تواند منجر به ابتلا به زخم های عروقی شود. واریس باعث متورم شدن رگ های پا و در نتیجه ضعف در عملکرد دریچه های وریدی می شود.
- افزایش سن یکی دیگر از عواملی است که خطر ابتلا به زخم های عروقی را افزایش می دهد. با افزایش سن دامنه ی حرکت فرد کمتر می شود و احتمال بروز این دست از بیماری ها افزایش می یابد.
- ایستادن بیش از اندازه نیز می تواند باعث ایجاد زخم های عروقی شود. در صورتی که شغلی دارید که باید ساعت های زیاد سر پا بایستید باید مراقب وضعیت پا های خود باشید.
- دوره ی بارداری، دوره ی حساسی است و می تواند سبب بروز زخم عروقی شود. در این دوره وزن خانم ها بالا می رود و میزان حرکت آن ها بسیار کمتر از حالت معمول می شود. بنابراین خطر ابتلا به زخم های عروقی بالا تر می رود.
-
نشانه های زخم های عروقی در پا ها
همان طور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم زخم عروقی در 90 درصد اوقات در ناحیه تحتانی بدن به ویژه در پا ها رویت می شود به همین دلیل مراقبت از پا ها در درمان زخم عروقی اهمیت زیادی دارد. در این بخش به برخی از نشانه هایی می پردازیم که به محض رویت آن ها باید به قصد درمان به پزشک مراجعه کنید.
زخم های عروقی در پا ها زخم هایی باز هستند که درد ناشی از آن ها طاقت فرسا است. بهبودی این زخم ها می تواند گاه بیش از دو هفته هم به طول بینجامد. این زخم ها معمولا در قسمت های داخلی پا ایجاد می شود و درد و تورم در ناحیه مچ پا را با خود به همراه دارد.
علاوه بر این احساس سنگینی در پا ها، تغییر رنگ، خارش و خشک شدن پوست، التهاب و ساطع شدن بوی بد از پا ها می تواند از جمله نشانه هایی باشد که زخم عروقی در ناحیه پا با خود ایجاد می کند.
لذا در صورتی که این نشانه ها را در پا های خود رویت کردید باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید. کلینیک زخم دکتر عزتی بهترین کلینیک زخم در این حوزه است و می تواند با استفاده از روش ها و متد های به روز بهترین راه درمان را پیش روی شما قرار دهد و درمانگر زخم شما باشد.
-
جمع بندی
زخم عروقی بیماری است که با مراجعه به موقع به کلینیک ها می توان آن را کنترل و درمان کرد و به ترمیم زخم های آن پرداخت. کلینیک زخم دکتر عزتی در تهران از جمله کلینیک های مجهز در این زمینه است و می تواند بهبودی کامل را برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به ارمغان آورد.
Table of Contents
آخرین دیدگاهها