این مقاله به دیجیتال مارکتینگ اختصاص دارد. با مطالعه ی این مقاله می توانید با بازار یابی دیجیتالی و روش های انجام آن آشنا شوید و دلایل جایگزین شدن آن به جای بازار یابی سنتی را بدانید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- دیجیتال مارکتینگ چیست؟
- چرا بازار یابی سنتی جای خود را به دیجیتال مارکتینگ داده است؟
- ابزار های مختلف دیجیتال مارکتینگ
- دلایل اهمیت استفاده از بازار یابی دیجیتالی
دیجیتال مارکتینگ یا همان بازار یابی در فضای وب، یکی از شغل های پر سر و صدای این روز های دنیا است. شغلی که نیازی به هیچ گونه سرمایه گذاری اولیه ای ندارد و هر فردی که به اینترنت دسترسی دارد می تواند شروع به فعالیت کند.
در این مقاله تلاش شده تا یک دید کلی و جامع در خصوص این اصطلاح نسبتا تازه و روند کار آن به شما کاربران عزیز داده شود. می توانید با مطالعه ی این مقاله اطلاعات کاملی در این خصوص به دست آورید و در صورت علاقه فعالیت خود را در این زمینه آغاز کنید.
-
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
نیل پتل دیجیتال مارکتر معروف این سوال را این گونه پاسخ می دهد. هرگونه بازار یابی محصولات از طریق دستگاه های الکترونیکی را دیجیتال مارکتینگ می گویند. با توجه به این تعریف این حرفه زیاد هم جدید نیست. چرا که از زمان اختراع رادیو و همه گیر شدن آن، میل به تبلیغات محصولات محتلف هم افزایش یافته است.
-
چرا بازار یابی سنتی جای خود را به دیجیتال مارکتینگ داده است؟
در بازار یابی سنتی محدوده ی فعالیت و ساعت کاری بسیار محدود بود و امکان تبلیغات و معرفی محصولات به صورت گسترده امکان پذیر نبود. اما در روش امروز یا همان دیجیتال مارکتینگ می توانید به صورت 24 ساعت با استفاده از اینترنت محصولات خود را به سراسر کشور معرفی کنید و هیچ محدودیتی در زمان و محدوده ی کار خود ندارید.
علاوه بر این بازار یابی به روش سنتی هزینه ی بیشتری را می طلبید. برای تبلیغات محصولات در روش سنتی می بایست تعداد نفرات بالایی را استخدام می کردید و با استفاده از بنر های یا کارت ها چاپی که هزینه گزاف دیگری را به همراه داشت اقدام به تبلیغات می کردید.
اما در روش دیجیتال مارکتینگ فقط و فقط یک نفر مارکتر کار بلد لازم است تا به صورت الکترونیکی و آنلاین اقدام به تبلیغ محصولات کند. در این روش هزینه ی کمتری متحمل صاحب کار می شود و فرصت های بسیار بیشتری برای برند های مختلف جهت تبلیغات فراهم می شود.
-
ابزار های مختلف دیجیتال مارکتینگ
ابزار هایی که برای تبلیغات در بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار دارد بسیار زیاد است. در این بخش قصد داریم تا چند مورد از این ابزار ها را به کاربران سایت معرفی و توضیح مختصری در رابطه با نحوه ی کار هر کدام ارائه دهیم.
آنالیز و تحلیل داده
از جمله ابزار های کاربردی برای دیجیتال مارکتر ها ابزار های آنالیز و تحلیل داده است. شاید معروف ترین این ابزار ها گوگل آنالیتیکس باشد که امروز مورد توجه بسیاری است. این ابزار می تواند برای تحلیل و بررسی کمپین های تبلیغاتی مجازی مورد استفاده قرار گیرد.
اطلاعاتی که این ابزار تحلیل داده در اختیار آنالیزور ها قرار می دهد به قدری جامع و گسترده است که گاهی اوقات نمی توان همه ی آن ها را به صورت دقیق مورد بررسی قرار داد. این ابزار (گوگل آنالیتیکس) از جمله ابزار هایی است که گوگل در اختیار کاربران خود قرار داده و آماری که توسط آن ارائه می شود کاملا قابل اطمینان است.
سئو یا بهینه سازی برای موتور های جستجو
از دیگر ابزار های دیجیتال مارکتینگ سئو یا بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو است. امروزه هر کسب و کاری که به دنبال سود بیشتر و رشد است یک وسایت برای خود دارد. این وبسایت علاوه بر این که حوزه ی کاری یک کسب و کار را گسترش می دهد می تواند به تبلیغ محصولات هم پردازد.
وقتی سایتی که در اختیار دارید به خوبی و توسط افراد متخصص بهینه شده باشد در زمان جستجوی کاربران، در صفحه ی اول موتور های جستجو قرار می گیرد و بازدید بیشتری را به خود اختصاص می دهد که همین امر می تواند فروش محصولات شما را بالا ببرد. البته باید به این نکته توجه داشت که این فرایند زمان بر است و معمولا بین 3 تا 6 ماه برای نتیجه گیری زمان نیاز دارد.
ایمیل مارکتینگ
از دیگر روش های تبلیغات ارسال ایمیل به کاربران است. در این روش و با استفاده از سرویس های ارسال ایمیل می توانید در سطح وسیعی محصولات خود را تبلیغ کنید و آمار فروش خود را بالا ببرید.
هر فردی که ایمیل دارد حتما این تبلیغات را مشاهده کرده است. هر زمان که برای بررسی ایمیل های خود مراجعه کنید می توانید در کنار ایمیل هایی که برای شما ارسال شده نامه هایی را با پیشوند ad مشاهده کنید که به عنوان تبلیغ و برای گسترش یک کسب و کار برای شما ارسال شده است.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی امروزه به عضوی جدایی ناپذیر در زندگی ما تبدیل شدند و همه روز ساعاتی از وقت ما را به خود اختصاص می دهند. فرض کنید در حال مشاهده مطالب مورد علاقه ی خود در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام هستید که ناگهان به یک تبلیغ بر می خورید.
این تبلیغ در حال معرفی یک محصول یا یک خدمت به شما است که ممکن است از آن استفاده کنید یا این که آن را رد کنید و به سراغ پست بعدی بروید. همین پست ساده که روزانه توسط هزاران نفر دیده می شود یک نوع تبلیغ در دنیای دیجیتال است.
ارسال پیامک
از جمله ساده ترین ابزار های دیجیتال مارکتینگ پیام کوتاه یا همان SMS است. تبلیغاتی پیامکی از جمله روش های معمول بازار یابی دیجیتالی است که بازدهی بسیار زیادی دارد و برای چند ثانیه هم که شده توجه هر فردی را به خود جلب می کند.
استفاده از تبلیغات گوگل
یکی از ساده ترین روش ها برای دیجیتال مارکتینگ استفاده از تبلیغات گوگل است. البته باید هوشمندانه از آن ها استفاده کرد، در غیر این صورت تاثیر چندانی بر فروش سایت شما نخواهند داشت.
به طور مثال شما یک سایت فروشگاهی دارید و برای فصل زمستان قصد دارید لباس های زمستانی مثل کاپشن یا پولیور بفروشید. اینجاست که می توانید با استفاده از تبلیغات گوگل به مدت محدود سایت خود را به صفحه اول گوگل انتقال دهید.
می توانید با هزینه ی کم خود را در کلمات مختلف در موتور های جستجو به صفحه ی اول انتقال دهید و بعد از پایان فصل فروش تبلیغات را کنسل کنید. به این ترتیب می توانید در فصل های مختلف سود خوبی به جیب بزنید.
-
دلایل اهمیت استفاده از بازار یابی دیجیتالی
در بخش های قبل به صورت کوتاه گریزی به دلایل اهمیت بازار یابی دیجیتال زدیم. اما در این بخش قصد داریم تا به صورت کامل به پاسخ این سوال بپردازیم که چرا در دنیای امروز برای پیشرفت در کسب و کار نیاز به بازار یابی دیجیتالی داریم.
رشد روز افزون بازار های دیجیتالی
امروزه می توان گفت همه ی افراد به دنیای مجازی دسترسی دارند و ساعت ها در آن وقت می گذرانند. در نتیجه تبلیغات در این فضا باعث می شود افراد بیشتری محصولات شما را رویت کنند و پیرو آن فروش و درآمد بیشتری نصیب شما و سایت شما شود.
فرصت های شغلی بیشتر
فقط کافی است یک چرخ کوتاه در آگهی های استخدامی بزنید تا ببینید که چقدر آگهی برای استخدام دیجیتال مارکتر ثبت شده است. این بازار بسیار گسترده است و نیرو کار بسیاری را می طلبد و می تواند برای جوانان بسیاری درآمد ایجاد کند.
خلاقیت بیشتر، موفقیت بزرگتر
بر خلاف بازار یابی سنتی، هیچ محدودیتی در دیجیتال مارکتینگ نیست و می توان با کمی خلاقیت درآمد فوق العاده ای از آن به دست آورد. کافی است کمی زیرک باشید و به زیر و بم فروش دیجیتالی آگاه، بعد از مدت کمی می توانید به درآمد بالایی از این راه برسید.
-
جمع بندی
در این مقاله به طور کامل با بحث دیجیتال مارکتینگ یا همان بازار یابی دیجیتالی آشنا شدید و اطلاعاتی در خصوص اصطلاحات و ابزار آن به دست آوردید. برای شروع این حرفه نیاز به سرمایه گذاری اولیه ندارید. ابزار های بازار یابی دیجیتالی رایگان هستند و در اختیار همه ی کاربران قرار دارند.
پس اگر می خواهید یک کسب وکار کوچک را برای خود ایجاد کنید یا قصد فعالیت در این زمینه را دارید می توانید با کمی همت و پشتکار و یادگیری اصول بازار یابی دیجیتالی به کسب درآمد برسید.
Table of Contents
آخرین دیدگاهها